SportVesti

ODRRŽANO ŠKOLSKO TAKMIČENJE U PLIVANJU

Opštinsko i okružno takmičenje u plivanju održano je danas. Učestvovale su skoro sve škole iz našeg grada i osnovna škola 8.oktobar iz Vlasotinca.

Na samom takmičenju je bilo prisutno skoro 100 učenika osnovnih i srednjih škola. Dugo nije bilo takmičenja u školskom sportu, pa su svi jedva čekali neku inicijativu, tako da su svi bili radosni kada su uopšte čuli da će biti takmičenja, a još danas na samom takmičenju sva deca su bila puna emocija, saopštava gradski Savez za školski sport.

Samo takmičenje je bilo jako dobro organizovano i sa svim epidemiološkim merama, od merenja temperature, svako od učesnika je morao da nosi masku itd. Takođe samo takmičenje je bilo bez prisustva publike kako bi smanjili bilo kakve rizike.

Najuspešnija škola po osvojenim prvim mestima je Osnovna škola “Josif Kostić“ sa osvojenih 11 prvih mesta, a na drugom mestu je Osnovna Škola “Svetozar Marković“ koja ima 9 prvih mesta. Na trećem mestu po osvojenim prvim mestima je osnovna škola “Vasa Pelagić “ iz Leskovca..

Kod srednjih škola najviše prvih mesta zauzela je Tehnička škola “Rade Metalac“ iz Leskovca, a drugo i treće mesto su hemijska škola i medicinka škola.

Svako od učenika ko je uspeo da zauzme jedno od prva tri mest osvojio je medalju i diplomu, a prvi koji je danas stigao na cilj, dobija majicu i ostvario je plasman za Republičko takmičenje u plivanju za osnovne i  srednje škole koje se održava u Beogradu 07.04.2021 godiine.

Kao i svaki put, Savez za školski put je spreman da sa svojim nastavnicima i učenicima krene na put i izazov za osvajanje medalja na Republičkom takmičenju i nadamo se uspehu za naš grad, škole i za sve pojedince, odnosno naše učenike.