DruštvoVesti

DRUGA FAZA REKONSTRUKCIJE LESKOVAČKE BOLNICE U OKTOBRU

Početak druge faze na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu, kada će biti uloženo 5 milijardi 240 miliona dinara, očekuje se u oktobru. Ovu zdravstvenu ustanovu nedavno je posetila predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

U okviru prve faze koja je završena krajem 2019. godine, zamenjena je stolarija i rekonstruisana je fasada u vrednosti od 5 miliona evra, dok će radovi na drugoj fazi podrazumevati kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti glavne zgrade. Takođe, biće nabavljena i nova oprema.

Kada je u pitanju druga faza, prema rečima gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, iz gradskog budžeta biće uloženo oko 52 miliona dinara.

Opštu bolnicu u Leskovcu nedavno je posetila i premijerka Srbije, Ana Brnabić, koja je istakla da je rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove neophodna, imajući u vidu epidemiološku situaciju.

Kompletna rekonstrukcija leskovačke Opšte bolnice počela je krajem 2018. godine, a vrednost celokupne investicije je 15 miliona evra. Radove na prvoj fazi rekonstrukcije, 2019. godine posetio je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.