DruštvoVesti

GRAD LESKOVAC FINANSIRA 19 OMLADINSKIH PROJEKATA

Na Međunarodni dan mladih, u Svečanoj sali Grada Leskovca, podeljeno je 19 ugovora za finansiranje omladinskih volonterskih projekata, a u okviru programa Aktiviraj se 2021. Ugovore je uručio gradonačelnik, Goran Cvetanović.

Šest projekata uručeno je predstavnicima školskih parlamenata srednjih škola, dok je njih 13, otišlo u ruke udruženja mladih. Za program Aktiviraj se 2021. lokalna samouprava grada Leskovca izdvojila je milion sedam stotina hiljada dinara.

Na prijemu organizovanom povodom podele ugovora za finansiranje omladinskih volonterskih projekata, govorio je i Tihomir Mitić ispred Udruženja Zdrav.

Rečima da je cilj ovog udruženja da stvori zdravu priču, Mitić je istakao značaj njihovog projekta „Leskovački festival nauke“.

Član Gradskog veća, Dragoljub Đorđević, rekao je danas da grad Leskovac, preko Kancelarije za mlade, već sedam godina finansijski podržava omladinske projekte.

Za ovu vrstu podrške, grad Leskovac je, kako kađe Đorđević, do sada izdvojio ukupno 21 milion dinara.

U cilju pružanja podrške mladima, lokalna samouprava grada Leskovca dva puta godišnje, na Dan Grada 11. oktobra i na Dan Svetog Save 27. janura, organizuje i dodelu nagrada mladim talentima.