SportVesti

KARATE KLUB „UNSU“ U LESKOVAC DONEO 16 MEDALJA SA EVROPSKOG KARATE ŠAMPIONATA

Petnaestoro članova leskovačkog Karate kluba „UNSU“, vratilo se sa Evropskog tradicionalnog karate šampionata, koji je održan u Beogradu od 29. do 31. oktobra, sa 16 medalja i to u konkurenciji od skoro 700 takmičara iz dvadeset zemalja. Tim povodom, za njih je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, priredio prijem i čestitao im na ostvarenim rezultatima.

Na Evropskom tradicionalnom karate šampionatu koji je ove godine, krajem oktobra, održan po 35. put u Beogradu, leskovački karatisti ostvarili su zapažen uspeh. Oni su ovom prilikom osvojili 5 zlatnih, 8 srebrnih i 3 bronzane medalje. Najmlađa takmičarka iz Leskovca bila je šestogodišnja Mila Nikolić koja se već dve godine bavi ovim sportom.

Rečima da je srećan što još jedan radni dan provodi u društvu uspešnih leskovačkih sportista, gradonačelnik, Goran Cvetanović, započeo je današnji prijem i dodao da je lokalna samouprava posvećena unapređenju sporta, inače delatnosti kojom bi mladi u najvećoj meri trebalo da se bave.

Grad Leskovac je, prema rečima gradonačelnika, uložio preko 200 miliona dinara za uređenje sportskih hala, terena i igrališta.

Na Evropskom tradicionalnom karate šampionatu u Beogradu, medalje su osvojili: Mila Nikolić, Lena Zlatanović, Mina Milenković, Milica Golubović, Sara Đorđević, Žarko Stanimirović, Dimitrije Dimitrijević, Bratislav Cvetković, Sanja Stanojević i trener Jelena Stanojević.