DruštvoVesti

KIKI SA PILOTIMA ZATVORIO 32.ROŠTILJIJADU

Leskovačku Roštiljijadu, 32. po redu u subotu je koncertom zatvorila popularna grupa Kiki Lesendrić i Piloti.

,,Mi smo ovde kao domaći, jer godinamo dolazimo u vaš grad. Ono što mogu da primetim je da se on dosta razvio i postao pravi evropski” kazao je Kiki Lesedrić na prijemu koji je za njega i članove grupe Piloti priredio gradonačelnik Goran Cvetanović.

Zanimljiva je činjenica da je Marko Nikolić, bas gitarista Pilota, poreklom iz Leskovca, te da je njegov čukundeda Stojan Nikolić na početku I svetskog rata bio je predsednik opštine Leskovac, a pre toga narodni poslanik. Nikolić je podelio neke od uspomena na svog dedu, istakavši da je ponosan na svoje južnjačke korene, i fotografisao se pored njegove slike koja se nalazi u hodnike zgrade Opštine u okviru projekta Narodnog muzeja Leskovac sprovedenog povodom obeležavanja 130 godina od oslobođenja od Turaka.
Publika je uživala u neprolaznim hitovima grupe Piloti, a koncertu je prisustvovao Mlađan Dinkić i sam autor nekoliko pesama koje izvodi Kiki sa svojim bendom.
Pred sam kraj nastupa je nestala struja na trgu, ali u većem delu grada zbog kvara na trafostanici, ali je publika nastavila da peva u nadi da se koncert nastavi.