DruštvoVesti

PREDUZEĆU „PIJACA“ SUBVENCIJA OD 10 MILIONA DINARA

U skladu sa predlogom o izmeni i dopuni Budžeta grada Leskovca za 2021. godinu, Javnom preduzeću „Pijaca“ odobrena je subvencija iz budžeta u iznosu od 10 miliona dinara. Ova odluka izglasana je na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Programom poslovanja Javnog preduzeća za pružanje pijačnih usluga „Pijaca“ za 2021. godinu, nisu predviđena sredstva po osnovu subvencija iz budžeta grada Leskovca. Zbog čega je Gradsko veće trebalo usvojiti odluku o izmeni i dopuni budžeta, kako bi ovom preduzeću bila odobrena subvencija u iznosu od 10 miliona dinara.

Kako je istakao direktor, Milan Stojković, sredstva će biti iskorišćena za podmirenje zaostalih obaveza prema dobavljačima, odnosno biće isplaćena dugovanja kako prema preduzeću Porr Werner i Weber u iznosu od 8 miliona dinara, tako i prema Elektroprivredi Srbije, po osnovu utrošene električne energije, u vrednosi od 2 miliona dinara

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, Javno preduzeće „Pijaca“ je još prošle godine prilagodilo svoje poslovanje. U vezi s tim, pokrenulo je aktivnu promociju svojih usluga preko društvenih mreža, u cilju očuvanja poljoprivredne proizvonje, ali i svog opstanka.