DruštvoVesti

ODGOVOR 2021

Jedinice policije i Vojske Srbije izvode intenzivne vežbovne aktivnosti u okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“. Završna faza vežbe biće u subotu 17.aprila na poligonima Pasuljanske livade i Orešac.
U vežbi učestvuju pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.
U završnoj fazi vežbe, u subotu 17. aprila na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“ najvišem državnom i vojnom rukovodstvu i široj javnosti biće prikazan deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva jedinica policije i Vojske prilikom rešavanja kriznih situacija.
Prikaz će otpočeti dinamičnom akcijom specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije na poligonu „Orešac“. Na „Pasuljanskim livadama“ biće prikazani postupci ojačane borbene grupe u odbrani sa prelaskom u protivnapad.
Pored izuzetne obučenosti i visokog nivoa sinhronizacije, biće predstavljena i efikasnost dejstva dela najsavremenijih sistema naoružanja koje koristi Vojska Srbije.