DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE DANAS O KONKURSIMA, SMENAMA DIREKTORA I KULTURI

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeni su planovi rada za narednu godinu Centra za socijalni rad grada Leskovca, teskt konkursa u oblasti socijalne zaštite, kao  i planovi rada za 2022.godinu ustanova kulture.

Zbog podnošenja ostavke Novice Stojanovića na mesto direktora JKP Toplana, za vršioca dužnosti direktora ovog javno-komunalnog preduzeća imenovan je doskorašnji gradski većnik Miloš Ilić, koji je podneo ostavku na ovu funkciju.

Gradsko veće se saglasilo sa planom javnih nabavki za 2022.godinu i to za 313 nabavki vrednosti 4 milijarde 23 miliona  687 hiljada dinara.

Usvojen je  plan i program investicija  i komunalnih održavanja  za potrebe grada sa finansijskim izveštajem. Planirano je ulaganje u investicije od 323 miliona, 553 miliona dinara, dok se za komunalno održavanje planira iznos od 534 miliona 263 hiljade dinara u šta spada letnje i zimsko održavanje puteva, dok se za ostale vidove ulaganja planiraju skoro 153 miliona.

Zbog podnošenja ostavke Novice Stojanovića na mesto direktora JKP Toplana, za vršioca dužnosti direktora ovog javno-komunalnog preduzeća imenovan je doskorašnji gradski većnik Miloš Ilić, koji je podneo ostavku na tu funkciju.

Gradsko veće je dalo saglasnost na  plan i program rada sa finansijskim planom Centra za socijalni rad u Leskovcu koji planira povećanje sredstava za porodično pravnu zaštitu a smanjene za jednokratne novčane pomoći.

Leskovačko pozorište pored učestvovanja na pozorišnjim festivalima i turneje po Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, planira 4 premijere na večernjoj i 2 na dečjoj sceni.

Gradsko veće je usvojilo programe rada za narednu godinu Narodnog muzeja, Leskovačkog kulturnog centra koji sem četiri decenije postojanja u 2022.godini će organizovati 15. festival režije LIFFE i 10. Strings, a biće uređena i letnja bašta, kao i domova kulture Roma, u Vučju, Grdelici, Brestovcu i Pečenjevcu.

Data je saglasnost na program rada sa finansijskim planom Ustanove za sport i fizičku kulturu SRC Dubočica za narednu godinu za koji su planirana sredstva oko 120 miliona dinara.

Naredne godine TOL planira uređenje omladinskog naselja na Vlasini.

Data je saglasnost na plan Doma zdravlja i Apotekarske ustanove i Crvenog krsta.

Gradsko veće je dalo saglasnost na predlog rešenja o odobravanju  i finansiranju programa  u oblasti sporta u iznosu od 120 miliona dinara.

Od ponedeljka će biti raspisan konkurs za oblast socijalne zaštite za četiri oblasti u iznosu od 31 milion dinara, a rok za prijavljivanje će biti 20 dana.

Usvojen je cenovnik JKP Komunalac Leskovac za poslove pružanja pijačnih usluga u Vučju, a zakup bi bio 1.200 dinara.

Gradonačelnik Leskovca je ovom prilikom istakao da se zalaže za privatizaciju preduzeća zbog boljeg gazdovanja, ali da to ne znači da će do toga uvek i doći, navodeći GAS i Toplanu kao primer.

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo izveštaj o realizaciji programa razvoja grada od 2015-2020.godine koji je realizovan sa preko 60 procenata, što je iznad republičkog proseka.