DruštvoVesti

USVOJEN BUDŽET OPŠTINE LEBANE ZA NAREDNU GODINU

Na današnjoj sednici skupštine opštine Lebane usvojen je treći rebalans budžeta za ovu i predlog budžeta za narednu godinu. Nastavak sednice je predvidjen za sutra sa početkom u 10 sati.

Ova godina je po oceni šefa Odeljenja za finansije opštinske uprave Lebana Saše Mladenovića bila uspešna, sredstva su trošena namenski, a lokalna samouprava ništa ne duguje i nije se zaduživala.

Potreba za još jednim rebalansom sredstava u opštinskoj kasi se ukazala zbog planiranih projekata koji zbog pandemije korona virusa nisu mogli da se realizuju. Izvršenje budžeta za 2020.godinu je 650 miliona dinara, dok je bio planiran na milijardu 53 miliona dinara 882 hiljade dinara 900 dinara.

Odbornici opozicione Inicijative za Lebane su budžet za ovu godinu ocenili kao predimenzioniran, kao i da se ne nalazi na sajtu opštine  na šta je predsednik opštine Ivan Bogdanović odgovorio da niko nije mogao da računa sa pandemijom korona virusa i da planovi i projekti radi razvoja moraju da postoje.

Budžet za narednu godinu opštine Lebane je predvidjen  iznosu od 966 miliona dinara 147 hiljada dinara , a predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je izložio prioritete od infrastrukture, poljoprivrede do obrazovanja i zdravstva, kao i u sportske objekte i turizma odnosno ulaganja u Caričin grad.

Ovakav predlog budžeta podržala je i opozicija, a zasedanje SO Lebane je danas prekinuto i biće nastavljeno sutra sa početkom u 10 sati takodje u sali Doma kulture  sa svim predvidjenim protivepidemiološkim merama.