DruštvoVesti

VOZAČI, OPREZNO ZA VOLANOM

Za samo tri dana, od 1. do 3. septembra 2023. godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, poginulo je osam osoba, dok su dve zadobile teške telesne povrede opasne po život. Samo u nedelju, 3. septembra, poginulo je čak pet učesnika u saobraćaju zbiog čega MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.
U sudaru automobila marke „fijat punto“, koji se kretao suprotnim smerom, i „hjundaija“ na auto-putu Miloš Veliki na teritoriji Surčina, jedna osoba je poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena. Od siline udarca „fijat“ se zapalio i izgoreo, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom.
Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra, čak tri su, uključujući i nezgodu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera.
Takođe, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.
Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja.
Takođe, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.