DruštvoVesti

DOBRA PROHODNOST PUTEVA UPRKOS PADAVINAMA

Na teritoriji Leskovca, Lebana i Vlatotinca, su svi putevi prohodni, a putari su zbog snežnih padavina u trećem stepenu pripravnosti.

Svi su putevi prohodni, a na čitavoj teritoriji Jablaničkog okruga je pala skoro ista količina snega.
U Leskovcu sun a terenu četiri vozila prduzeća Perica Jović kome je grad poverio zimsko održavanje puteva, a kamioni se nalaze u pravcu Gorine i Fabrike bode, , ka Smrdanu i Babičkom , Donjoj i Gornjoj Lokošnici i Grdanici.
Ukoliko se ukaže potreba u ovom preduzeću kažu da će se angažovati i dodatna raspoloživa mehanizacija. Trenutno se na lokalnim putevima posipa mešavina rizle i soli, a u gradu industrijska so.
Predmet održavanja su gradske ulice u dužini od oko 25 km, prilazi do značajnih objekata i ustanova ukupne površine od oko 67 000 m², lokalni i pojedini nekategorisani putevi u dužini od oko 447 km. Zimsko održavanje podrazumeva uklanjanje snega i sprečavanje pojave poledice, radi obezbeđenja normalnog odvijanja saobraćaja na gradskim saobraćajnicama i lokalnim putevima.
Period važenja ugovora za zimsko održavanje puteva na teritoriji Leskovca je od 15. novembra 2021. godine do 15. marta 2022. godine. Ugovor može trajati i duže ukoliko vremenske prilike, niske temperature i snežne padavine, to zahtevaju.
Upravljanje investicijom, izrada tehničke dokumentacije i poslovi stručnog nadzora povereni su JP Urbanizam i izgradnja Leskovac, investitor je Grad Leskovac.
Sneg koji pada od sinoć na teritoriji opštine Lebane u brdsko-planinskom delu trenutno je dostigao visinu od 8 centimetara u Slišanu i Klajiću do 14 centimetara u Lipovici.
Vremenski uslovi nisu napravili probleme stanovnicima, prema dobijenim informacijama od dežurne službe EPS-a i Vodovoda, svi korisnici na teritoriji opštine Lebane trenutno imaju redovno snabdevanje električnom energijom i vodom za piće.
Rano jutros je deo Štaba za vanredne situacije u užem sastavu održao radni sastanak sa ciljem da sve službe blagovremeno reaguju na novonastalu sitauciju usled snežnih padavina.
Sve ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju putnih pravaca II reda koji su u nadležnosti lokalne samouprave.

Visina snežnog pokrivača u vlasotinačkoj opštini je pet do šest centimetara i svi putni pravci su prohodni, kaže nadzorni organ za zimsko održavanje Miroslav Ranđelović.
Kamioni su preventivno poslati u pravcu Bistrice, Dadinca i Lipovice, da posipaju rizlu i so, zbog najavljenih niskih temperatura za naredne dane.
Rizlom i solju posipaju i ulice prvog prioriteta u samom Vlasotincu. U pitanju su ulice koje vode do Doma zdravlja, groblja, objekata predškolske ustanove i škola.