DruštvoVesti

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA I VODOVODNE MREŽE U ULICI DIMITRIJA TUCOVIĆA

Radovi na rekonstrukciji kolovoza i vodovodne mreže u dužini od 440 metara, u leskovačkoj ulici Dimitrija Tucovića započeti su danas. Rok za završetak ovih radova je 90 dana.

U ulici Dimitrija Tucovića biće izvedeni radovi na rehabilitaciji kolovoza sa ugradnjom dva sloja asfalta, kao i radovi na rekonstrukciji kompletne vodovodne mreže. Vrednost ugovorenih poslova je 32,4 miliona dinara a dužina u kojoj će biti urađeni je 440 metara.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili Ana Jović, ispred Mesne zajednice “Dubočica” i Danko Danković, direktor Tehničke škole “Rade Metalac”, koja se inače nalazi u ulici Dimitrija Tucovića. Oboje su naglasili veliki značaj ovog ulaganja koje će pre svega osigurati bezbednost učenika.

Lokalna samouprava grada Leskovca u velikoj meri je posvećena uređenju saobraćajne infrastrukture. Samo u toku prošle godine rekonstruisano je 15 gradskih ulica i za te namene izdvojena je suma od skoro 72 miliona dinara. Radove u ulici Dimitrija Tucovića obišao je danas i gradonačelnik, Goran Cvetanović.

Radovi će u ovoj leskovačkoj ulici biti izvedeni u dužini od 440 metara, a za njihovo izvođenje zadužena je grupa ponuđača „Perica Jović preduzetnik AB KOP“ iz Vlasotinca i AD „Crna Trava“ iz Leskovca. Rok za završetak je 90 dana. U tom periodu doći će do obustave saobraćaja i za vozače će važiti privremena saobraćajna signalizacija.