DruštvoVesti

KONKURS ZA „MIHOLJSKE SUSRETE SELA“ DO 29. APRILA

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“, koji je otvoren do 29. aprila.

U saopštenju Ministarstva navodi se da prijave podnose jedinice lokalne samouprave, koje same osmišljavaju program, trajanje i mesto održavanja ove manifestacije.
Predviđeno je da se one održavaju od 28. juna do 1. decembra, a za ovaj program je u republičkom budžetu opredeljeno 43 miliona dinara, pri čemu se po jednoj prijavi može dobiti najviše 500.000 dinara.
Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić naveo je da će 961 selo, koje je već učestvovalo u ovim susretima, uzeti učešće i ove godine, kao i da će dobiti pomenuta sredstva.
On je podsetio na to da je prošle godine za ovaj program izdvojeno 30,5 miliona dinara i da su „Miholjski susreti sela“ okupili približno 100.000 učesnika i posetilaca.
Susreti se organizuju radi obogaćenja društvenog i sportskog života ljudi u selima, negovanja tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.