DruštvoVesti

DECENIJA OD POČETKA ČIŠĆENJA DEPONIJA U LESKOVCU

Deset godina od početka sprovođenja vikend akcija čišćenja i uređenja javnih površina i uklanjanja divljih deponija na teritoriji grada Leskovca se navršilo danas, a sve je počelo kako je istaknuto prilikom današnjeg uređenja javne površine u naselju Ančiki na inicijativu gradonačelnika Gorana Cvetanovića.
Prethodnih deset godina uloženo je po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića prilikom uređenja javne površine u naselju Ančiki, mnogo napornog rada i energije, zajedničkog truda Odeljenja za zaštitu životne sredine i komunalne milicije, kompanije PVV, JKP Komunalac i JKP Grdelica.
Tokom današnje akcije uređivao se prostor oko terena za male sportove i obeležavao teren, uklanjao komunalni otpad, sređivao mobilijar, farbao, sadile su se sadnice breze i veliki doprinos su, pored nadležnih organa, dali i brojni meštani ovog kraja.
„U početku je ljudima bilo čudno zašto mi to radimo” kazao je Žarko Bogatinović, koji je bio na čelu Odeljenja za zaštitu životne sredine u vreme kada se počelo sa akcijama uklanjanja divljih deponija i uređenja javnih površina.
PVV je nesebično uzeo učešće u ovoj akciji,poručio je direktor ovog preduzeća u Leskovcu Srboljub Nisić.
Za deset godina predanog rada uređeno je preko 600 lokacija (neke su čišćene više puta). Uklonjeno je preko 9500 tona otpada, a ovakve vikend akcije su se sprovodile 728 dana, pored redovnog i svakodnevnog uređenja i čišćenja grada. Akcije organizuju Odeljenje za zaštitu životne sredine, JKP Komunalac, JKP Grdelica, u saradnji sa Odeljenjem komunalne milicije i kompanijom PVV.