KulturaVesti

ODRŽAN USKRŠNJI KONCERT

U prisustvu Vladike niškog Arsenija, leskovačkog sveštenstva i velikog broja građana  sinoć je u svečanoj sali grada Leskovca održan u organizaciji Leskovačkog ckvenog ansambla ,,Branko“ i uz podršku grada Leskovca Uskršnji koncert na kome su nastupili i Leskovačka crkveno-pevačka družina ,,Branko“ i Dečji crkveni hor ,,Branko“.

Uskršnji koncert koji je prvi put održan prošle  i ove  godine je blagosiljao Episkop niški Arsenije koji je istakao značaj Uskrsa, praznika pobede života nad smrću.

Leskovački Crkveni ansambl ,,Branko koji je osnovan sa blagoslovom episkopa niškog Arsenije pre dve godine broji 22 člana, a domen muzičkog delovanja i interperetacija muzika sa Kosova i Metohije.

U ime Crkvene pevačke družine ,,Branko“ koja ove godine slavi veliki jubilej 135 godina postojanja što će biti propraćeno izdavanjen Monografije zadovoljstvo zbog učešća na Uskršnjem koncertu izrazio je dirigent Miroljub Cvetković.

S obzirom da se održava već dve godine, kako je istaknuto Uskršnji koncert bi trebalo da postane tradicija, a to podržava i grad Leskovac.