PrivredaVesti

AMBASADOR IRANA U LESKOVCU

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, ugostio je danas ambasadora Irana, Rašida Hasanpura. Kako je rečeno, povod njegovog dolaska je bratimljenje sa jednim gradom iz Irana i saradnja sa privrednicima iz ove zemlje koji su zainteresovani da dođu u Leskovac i investiraju u pojedine privredne delatnosti.

Ambasador, Rašid Hasanpur sastao se danas sa predstavnicima firmi „Bane Komerc“, „Aranđelović“ i „Vule Komerc“. On je ovom prilikom razgovarao sa privrednicima o potencijalnom ulaganju u tekstilnu i drvnu industriju, ali i u poljoprivredu.

Hasanpur je istakao da je siguran da, tokom razgovora sa privrednicima, nije spoznao u potpunosti sve kapacitete koje grad Leskovac nudi, te da je, kako kaže, siguran da njih ima mnogo više.

Inače, ovo je druga Hasanpurova poseta Leskovcu.

Prema rečima ambasadora Hasanpura, razlog njegovog dolaska je i bratimljenje sa jednim iranskim gradom koji je po potencijalu i kapacitetima sličan Leskovcu, ali da, kako kaže, još uvek nije utvrđeno koji grad iz Irana će biti u pitanju.

Usko povezana saradnja sa inostranstvom na lokalnom nivou je vrlo bitna, jer se putem nje otvaraju vrata ka stranim investitorima i novim radnim mestima, a samim tim biće poboljšano i poslovno okruženje grada Leskovca, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Važno je napomenuti i da u Leskovcu u ovom trenutku uspešno posluju kompanije iz Turske, Nemačke, Grčke, Koreje, Kine, Italije i Austrije.