DruštvoVesti

AUTOSEDIŠTA ZA NAJMLAĐE LESKOVČANE

Grad Leskovac je svojim najmlađim sugrađanima podelio sedišta za automobile kako je i obećano.
Grad Leskovac je izdvojio sredstva za nabavku 1100 auto sedišta za decu koja se u 2021. godini rode na teritoriji grada, za šta je opredeljeno 7,9 miliona dinara, ali je gradonačelnik Goran Cvetanović u obraćanju roditeljima novorođenčadi istakao da se nada da će biti i više naših novorođenih sugrađana, a ukoliko do toga dodje sredstva će biti uvećana.

U sali Narodnog pozorišta u Leskovcu je danas uručeno 60 auto sedišta za bebe rođene tokom prva dva meseca ove godine, a rođeno je 84 beba, , tako da će oni roditelji koji nisu mogli da prisustvuju uručenju sedišta moći da preuzmu na portirnici zgrade opštine.
U ime roditelja zahvalila se Nina Đorđević, kao majka dvomesečne bebe.
,,Ulažemo sredstva i za sve naše sugrađane koji žele da se ostvare kao roditelji, a za to im je neophodan proces vantelesne oplodnje,” rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da ponuda ponuđača autosedišta za decu obuhvata i predavanje na temu njihove bezbednosti u saobraćaju i demonstraciju postavljanja autosedišta, kao i dečju predstavu na ovu temu, kao i će te aktivnosti biti održane kada epidemiološka situacija to dozvoli ili onlajn.
Podela sedišta za bebe koje su se rodile u martu i koje će se roditi tokom godine biće organizovana kada stigne nova isporuka.