DruštvoVesti

SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT PODELIO OPREMU ŠKOLAMA

Veoma je značajno da deca budu uključena u sistem školskog sporta i da od malih nogu steknu zdrave životne navike, poručeno je prilikom današnje dodele sportske opreme školama koju je obezbedio Savez za školski sport.
Cilj školskog sporta je fizički, intelektualni, moralni, socijalni i kulturni razvoj svih učenika, kroz fizičko vaspitanje u školama koje omogućava deci da steknu fizičko obrazovanje, formiraju pozitivne stavove prema fizičkoj aktivnosti i sportu. Centralna je uloga škola u ostvarivanju tih ciljeva za šta su pored kvalitetnog kadra, potrebni su adekvatni uslovi i oprema. Sporski savez je prepoznao značaj kvalitetne opreme za ostvarivanje ovih ciljeva, a predsednik Ivan Cvetanović je izrazio zahvalnost gradu na sredstvima za doniranu opremu.
„Godina za nama je bila godina puna izazova, još uvek menjamo naše životne navike i rutinu i obazrivi smo jer nam je na prvom mestu zdravlje. Škole rade i radile su u izmenjenom režimu“, kazala je gradska većnica Brankica Stamenković.
„Sport kod dece utiče na razvijanje zdravih navika u ishrani, discipline, većeg stepena socijalizacije u društvu, pa je tako važno napomenuti da treniranje i bavljenje sportom ne utiče samo na fizičko zdravlje, već i na druge oblasti zdravlja, uključujući i mentalno zdravlje, što je od velike važnosti danas kada živimo u uslovima pandemije virusa Kovid-19,“ poručio je direktor OŠ ,,Josif Kostić“ Milan Tončić.
Govoreći o ulaganjima u školske objekte Tončić je istakao da fiskulturna sala OŠ ,,Josif Kostić“ izgleda prelepo i po izgledu može da parira salama u velikim evropskim gradovima. Boravak u takvom prostoru deci pričinjava veliko zadovoljstvo i radost, i svaki naredni čas fizičkog vaspitanja očekuju s velikim nestrpljenjem.