Uncategorized

BESPLATNA PRIPREMA ZA MALU MATURU IZ MATEMATIKE U MZ ,,MILENTINE POPOVIĆ“

Priprema za polaganja male mature je veliki korak za đake osmog razreda, ali i izdatak za njihove roditelje. U MZ ,,Milentije Popović” u Leskovcu je upravo tim povodom započela besplatane priprema iz matematike zahvaljujući humanim profesorima Jasmini Milošević i Milošu Vučkoviću.  Uporedo sa matematikom odvija se nastava i engleskog jezika.

Savet MZ Milentije Popović najvećeg naselja u gradu, Dubočice, na inicijativu Jasmine Milošević, prihvatio je ideju da organizuje besplatnu  pripremnu nastavu iz matematike za polaganje završnog ispita, kazao je za našu televiziju predsednik ovog saveta Aleksandar Rangelov. Prvi časovi su održani u subotu.

Tokom besplatne nastave biće obnovljeno gradivo, deca mogu da pitaju sve što ih interesuje, a proradiće i zadatke koji im nisu bili jasni  iz zbirki zadataka.

Đaci koji su se okupili, a došli su iz više škola, smatraju da će im ova priprema biti itekako korisna.

Roditeljima je plaćanje časova za savladavanje gradiva često veliki izdatak i nešto što im predstavlja teškoću u nameri da omoguće svojoj deci najbolje, pa su upravo zato i pozdravili priliku da ona utanače gradivo u ovoj mesnoj zajednici.

Osnovni razlog za ovu inicijativu sa besplatnom pripremom  je polaganje male mature, ali po svemu sudeći pridružiće se i ostali osnovci, a časovi se održavaju subotom u prostorijama MZ ,,Milentije Popović”.