Uncategorized

TREĆI POŽAR U RADNIČKOM NASELJU U ŠEST GODINA

U  Radničkom naselju na prostoru  nekadašnje fabrike Graditelj. žiteljima Leskovca poznate i kao Betonjerka juče izbio je  požar u kome nije bilo povredjenih, a vatru su veoma brzo ugasili vatrogasci.

Uzrok požara je nepoznat, a gust dim neprijatrijatnog mirisa jer je goreo otpad koji ovde nastaje iz godine u godinu, širio se sem Radničkim i naseljem Slavka Zlatanovića.

Na ovom mestu, koje je preko pute nekadašnjeg pogona favbrike Džinski požar je izbio i pre dve godine u oktobru  2019. i dve godine pre toga, 2017.godine o čemu smo izveštavali.

Tada je na ovom mestu je izbio požar  u avgustu 2017.godine  u blizini trafo stanice nekadašnje  Betonjerke čiji se uzrok nije znao a koji se  raširio s obzirom na izuzetno visoku temperaturu vazduha.

Fabrika Betonjerka koja je nekad radila i gradila po celoj Srbiji sada je napuštena a kako smo već ranije pisali, bivši radnici, stečajnog upravnika   iz Vranja nisu videli od trenutka kada je uveden stečaj  jos 24. septembra 2010. godine, imovina je rasprodata ili pokradena jer niko nije čuvao pogon.o