DruštvoVesti

BIVŠI GIMNAZIJALAC, ŽELJKO SOKOLOVIĆ, NAGRADIO NAJBOLJE MATEMATIČARE

Maj, mesec matematike, obeležen je danas u leskovačkoj Gimnaziji. Današnjem dogadjaju prisustvovao je i doktor Željko Sokolović, koji godinama unazad novčano nagrađuje učenike ove vaspitno-obrazovne ustanove, a koji su ostvarili zapažen uspeh na Državnom takmičenju iz matematike.

Na nedavno održanom Državnom takmičenju iz matematike, prvoplasirani je upravo učenik četvrtog razreda leskovačke Gimnazije, Nikola Stević, dok su se Maša Nikolić i Boris Zlatanović našli na trećem mestu.

Inače, iz ove vaspitno-obrazovne ustanove, petoro učenika trećeg i četvrtog razreda uzelo je učešće u okviru ovog nadmetanja iz matematike.

Današnjem događaju prisustvovao je i doktor Željko Sokolović, bivši učenik Gimnazije, koji već godinama unazad novčano nagrađuje učenike ove vaspitno-obrazovne ustanove, a koji su ostvarili zapažen uspeh na Državnom takmičenju iz matematike.

Prema rečima direktorke Gimnazije, Dragane Cvetanović, državno takmičenje je pokazalo da jedan od najtežih nastavnih predmeta ne predstavlja problem za učenike ove ustanove, koji iz godine u godinu, beleže zapažene rezultate.

Ona je ovom prilikom govorila i o prvoj generaciji IT smera, koja će uskoro završiti četvorogodišnje školovanje.

Minule subote, završen je prijemni ispit za novu generaciju IT smera, u sklopu koje će biti primljeno 20 polaznika i kako je istakla direktorka Cvetanović, interesovanje je, u odnosu na prethodne godine, duplirano.