BOGOJAVLJENSKA INICIJATIVA PRED GRADONAČELNIKOM U PONEDELJAK

Koalicije NADA pokrenula je Bogojavljensku inicijativu za promenu zakona o statusu boraca i za ostvarivanje prava i prinadležnosti borcima. Tim povodom je na štandu u centru Leskovca danas deljen propagandni materijal i poslate su političke poruke ove koalicije.
Osnovni cilj Bogojavljenske incicjative je usvajanje mera za poboljšanje statusa boračke populacije svih kategorija i njihovih porodica.
,,Pravo na normalan život, kako nas tako i naših poginulih heroja ali i njihovih porodica. Da svi mi ali i oni, ne budemo na rubu socijalnog primitivizma, rubu preživljavanja. Borci, njihove porodice i njihova deca to ne zaslužuju i zato smo mi danas ovde da se izmeni Zakon koji će obezbediti zdravstveni i materijalni status. Zakon mora određene stavke, klauzule, da izmeni da lokalna samouprava to ispoštuje i učini sve za dobrobit tih ljudi koji su svoj život dali za odbranu otadžbine” poručio je narodni poslanik, pukovnik Ljubinko Đurković.
Predstvnici koalicije koju čine čine Pokret obnove Kraljevine Srbije, Nova Demokratska stranka i 25 udruženja, će sa Bogojavljenskom inicijativom u ponedeljak kako je najavljeno zatražiti prijem kod gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.