DruštvoVesti

CRVENI KRST SRBIJE NAGRADIO ŠKOLU U BRESTOVCU

Crveni krst Srbije je nagradio Osnovnu školu ,,Branko Radičević“u Brestovcu kao najaktivniju ustanovu na nivou čitave zemlje na likovnom konkursu ,,Krv život znači“.
Nagradu je ovoj obrazovnoj ustanovi, kao i nastavnici likovne kulture Silvani Spasić i učenici Milici Zdravković kao učesnici i najboljem đaku škole koja je nagrađena laptopom uručila zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković-Stojanović.
Sekretar Crvenog krsta Leskovac Dragan Veličkovićje rekao da osnovna škola u Brestovcu svake godine učestvuje na likovnom konkursu ,,Krv život znači“ i da nije prvi put da njeni učenici osvajaju prve nagrade.
Milica Zdravković, kao najbolja učenica osnovne škole u Brestovcu kaže da joj nagrada mnogo znači, a predstavila je dve kapi krvi kao život koji teče.
Zamenica Janković Stojanović pohvalila je ovu školu i nastavnicu Silvanu Spasić i čestitala im na nagradi i istakla da su najveća nagrada ovoj školi njeni učenici koji su velikim odazivom na ovaj likovni konkrus pokazali da shvataju i razumeju važnost dragocene tečnosti, kao i da je jedan od najhumanijih poteza dobrovoljno dati krv, jer, kao što i sam naziv konkursa ističe – Krv život znači.
Crveni krst je školi u Brestovcu uručio i preko 50 paketa sa didaktičkim i edukativnim materijalima za đake kojih ima preko 570 u ovoj obrazovnoj ustanovi. Oni su povodom Savindana priredili prigodan program.