CVETANOVIĆ OBIŠAO VAKCINALNI PUNKT U DOMU ZDRAVLJA

Verujem da će svi građani prepoznati značaj vakcinacije i na taj način doprineti zaštiti sopstvenog zdravlja, kao i zdravlja svojih najbližih, izjavio je jutros prilikom obilaska nedavno uspostavljenog vakcinalnog punkta na četvrtom spratu Doma zdravlja u Leskovcu, gradonačelnik Goran Cvetanović.

Iako je poslednjih nedelja došlo do povećanog broja novoobolelih od virusa korona, na vakcinalnim punktovima širom zemlje vlada vrlo slabo interesovanje. Iz tog razloga, na nedavno održanoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Leskovca, doneta je odluka da se imunizacioni punkt iz Sportske hale „Partizan“ ponovo vrati u prostorije Doma zdravlja.

U pratnji direktora Opšte bolnice, Zavoda za javno zdravlje i Doma Zdravlja, gradonačelnik, Goran Cvetanović, obišao je danas vakcinalni punkt, koji je juče počeo sa radom, kako bi se neposredno uverio o toku sprovođenja imunizacije protiv zarazne bolesti kovid 19.

Proces imunizacije za sada se odvija nesmetano i prema rečima nadležnih obezbeđen je dovoljan broj vakcina za sve zainteresovane, kojih, u ovom trenutku, ima vrlo malo.

Epidemijska situacija na teritoriji grada Leskovca i dalje se ocenjuje kao nepovoljna, a na odeljenjima koji su u kovid sistemu, na lečenju, su uglavnom stariji pacijenti. Kako ističe upravnik kovid bolnice, Milan Petrović, potreba za hospitalizacijom raste, zbog čega je neophodno povećati kapacitete.

Vakcinalni  punkt koji se nalazi na četvrtom spratu Doma zdravlja, u funkciji je svakog radnog dana i subotom, od 7 do 14 časova.