DALJINSKO GREJANJE SKUPLJE ZA VIŠE OD 35 POSTO

Cena grejanja za predstojeću grejnu sezonu građane Leskovca koštaće 35 odsto više i za stambeni prostor iznosiće 126 dinara po metru kvadratnom, tako da će jednu porodicu koja živi u 50 kvadrata koštati oko 6300 dinara mesečno.

Nove povećane cene grejanja su uslovljene enormnim poskupljenjem energenata, tako da je bilo preporučeno da se grejanje za sezonu 2022/23 poveća za čak 45 procenata, ali je grada Leskovac to sprečio subvencijama za nabavku dva gorionika  za kotlarncu u Dubočici. To omogućava da se građanima olakša ovaj trošak koji će biti uvećan za 35 procenata, i iznosiće 126 dinara po kvadratu za domaćinstva, a oko 160 dinara za poslovni prostor.

Gradsko veće je dalo saglasnost na predlog odluke kojom se Predškolskoj ustanovi ,,Vukica Mitrović“ u Leskovcu daje saglasnost da počev od radne 2022-23 godine formira vaspitne grupe u kojima može biti najviše 20 odsto veći broj dece u odnosu na broj dece propisan zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Većnici su usvoji predlog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u gradskoj upravi, gradskom pravobranilaštvu i službi za budžetsku inspekciju grada kojim se detaljno utvrđuju kompetencije i nadležnosti upošljenika.