DANAS POČEO KROS RTS-A ŠIROM SRBIJE

Kros RTS-a „Kroz Srbiju“ počeo je danas u 10 sati, kada su istovremeno, širom zemlje, trčali učenici osnovnih i srednjih škola, kao i predškolci. U Leskovcu su, u ovoj sportskoj manifestaciji, učestvovale brojne vaspitno-obrazovne ustanove i ovom prilikom je najavljeno da će naš grad ove godine biti domaćin Kampa dece iz dijaspore, od 25. juna do 2. jula.

Kros RTS-a osnovan je 20. aprila 1991. godine kao jednodnevno takmičenje u Sremskoj Mitrovici. Zahvaljujući inicijativama gradova Leskovac i Zaječar, doživeo je transformaciju i pretvorio se u manifestaciju koja živi u toku cele godine.

Kako je najavio pre početka današnje manifestacije, član Gradskog veća, Aleksandar Pejčić, Leskovac će ove godine, u periodu od 25. juna do 2. jula, biti i domaćin Kampa dece iz dijaspore. Sredstva za organizovanje kampa obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Oko 600 učenika iz Osnovne škole „Kosta Stamenković“ trčalo je danas na Sloginom igralištu.

Brojne osnovne i srednje škole sa teritorije grada Leskovca, baš kao i Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“, bile su danas deo ove manifestacije. Oko sedam hiljada učenika i više od hiljadu predškolaca sa područja Jablaničkog okruga uzelo je učešće u okviru trideset drugog po redu Kros Rts-a.