DCM DONIRAO OPŠTOJ BOLNICI LEKARSKE MANTILE I KOMPRESE

Privatni Dom zdravlja DCM u Leskovcu donirao je Službi ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici, 50 pamučnih lekarskih mantila i kompresa, čime se nastavlja uspešna saradnja između državnih zdravstvenih ustanova i onih u privatnom vlasništvu. 

S obzirom na to da će leskovačka Opšta bolnica uskoro proći kroz drugu fazu rekonstrukcije, u okviru koje se predviđa i nabavka neophodne opreme, ovaj gest privatnog Doma zdravlja u značajnoj meri će doprineti ovom postupku, barem kada je u pitanju Služba ginekologije i akušerstva.

Prema rečima Slađane Stojanović, načelnice pomenute službe, pored DCM-a, i brojni istaknuti pojedinci i pravna lica sa teritorije grada, iskazali su društvenu odgovornost, donirajući preko potrebnu opremu.

U odnosu na prvih osam meseci prošle godine, kako je istakla načelnica Stojanović, u istom periodu 2022., rođeno je 14 beba više. Takođe, ukazavši na to da se povećava broj višerotki, ona je kao razlog navela subvencionisanje roditelja, po rođenju svakog deteta, od strane države.

Podsećanja radi, početkom ove godine, Vlada Republike Srbije usvojila je set pronatalitetnih mera, među kojima je i isplata roditeljima, u iznosu od 300 hiljada dinara, za svako prvorođeno dete. Između ostalih, od velikog značaja je i bespovratno kreditiranje stanova za mlade bračne parove, sa najmanje 20 hiljada evra.