DruštvoVesti

DODELJENE SVETOSAVSKE NAGRADE, DOBITNIK I GRADONAČELNIK LESKOVCA GORAN CVETANOVIĆ

„Sveti Sava živi i bitiše u svima nama“ poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić  na današnjoj dodeli Svetosavskih nagada u Vladi, koja je između ostalih dodeljena i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću .

Ministar prosvete, Branko Ružić je  dodelio ukupno 29 Svetosavskih nagrada pojedincima i organizacijama za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je nagradu dobio za punu posvećenost i odgovornost u razvoju obrazovanja i vaspitanja. Cvetanović zahvalio se svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Leskovcu, PU „Vukica Mitrović“ i Domu učenika srednjih škola,Tehnološkom fakultetu,   Akademiji „Južna Srbija“ koji su ga podržali i dodao da je nagrada koju je dobio za sve učenike, profesore, svo nastavno i nenastavno osoblje u školama, za sve ljude koji doprinose razvoju oblasti obrazovanja u Leskovcu.

Nagradu su dobili i vaspitači, nastavnici, osnovne i srednje škole, studenti, fakulteti, kao i studentski centri u Beogradu i Nišu.

Ružić je rekao „da nas je upravo je Sveti Sava“ naučio da je ljubav prema knjizi koja je temelj velikih dela.

Ružić je rekao da je Sveti Sava bio „i učenik i nastavnik, sin i otac“ srpskog naroda i dodao da je on u obe uloge bio „neporeciv uzor svima nama“.

Ministar Ružić je poručio prilikom dodele priznanja  da temelje države i društva u budućnosti treba postaviti tako „da obrazovanje bude državni prioritet i dostupno svima, da svakom pojedincu pruži mogućnost da uči tokom celog života i dobiju priliku za stalni profesionalni razvoj“.