PolitikaVesti

VLASOTINCE TALAC OVE VLASTI

Vlasotinčani su taoci nesposobnih i korumpiranih političara, navodi se u saopštenju za javnost Građanskog fronta Vlasotince, kao člana  asocijacije Građanski front.

U opštini Vlasotince trenutno je na snazi vanredna situacija zbog korona virusa (druga u posledna četiri meseca). U isto vreme Vlasotinčani su ostavljeni bez vode punih 48 sati zbog havarije na sistemu vodosnabdevanja, što otežava  ionako tešku situaciju. Nakon januarskih poplava i oštećenja sistema vodosnabdevanja Vlasotinčani se snabdevaju pijaćom vodom alternativnim putem (direktnim prepumpavanjem vode iz reke Vlasine).


Od sredine januara do početka aprila, osim obećanja i sastanaka sa predstavnicnma republičkih organa – birokratije , nije urađeno ništa konkretno kako bi se sanirale posledice oštećenja na sistemu vodosnabdevanja.  Na poslednjoj sednici SO Vlasotince 18. marta 2021. zamenik predsednika opštine obrazložio je da je u toku  izrada projekta hitnih sanacionih radova (Institut „Jaroslav Černi“) koji će zajedno finansirati opština Vlasotince i JP Srbijavode, a nakon toga krenulo bi se u ozakonjenje fabrike vode i rekonstrukciju iste.

Obrazloženje zamenika predsednika opštine je jasno, osim pitanja koje se samo nameće – gde ste bili gospodo predhodnih godina?
Zašto svi ovi radovi koje sada pominjete nisu započeti i završeni u predhodnim godinama (decenijama) u kojima ste vršili vlast u Vlasotincu?
(Aktuelni predsednik opštine Vlasotince Petrović je u politici više od petnaest godina, zamenik predsednika Kocić skoro deset, zamenik Stojanović skoro dvadeset godina, načelnik OU Stanković skoro deset,  aktuelni direktor JKP Vodovoda skoro dvadeset godina i mnogi drugi…)

LED rasveta, koju građani Vlasotinca plaćaju 20 miliona godišnje,megalomanska rekonstrukcija sale Kulturnog centra, kupovina mehanizacije od partijskih drugara, silne rekonstrukcije sa „iznenadnim i nepredviđenim“ dodatnim radovima u toku realizacije, zapošljavanje nesposobnih partijskih kadrova sa kupljenim diplomama i članova svojih porodica u javnom sektoru…  Stranka, funkcije i lične privilegije.Time ste se bavili svih ovih godina.  
I nemojte da stalno i iznova da vređate inteligenciju Vlasotinčana opravdanjem da su krivi oni pre vas. Nema onih pre vas. Vi ste ti.

Vi ste najodgovorniji za stanje u kome se trenutno nalazi opština Vlasotince.

Građanski front Vlasotince,
članica asocijacije Građanski front