KulturaVesti

DVANAESTI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA TREĆEG DOBA

Udruženje penzionera Leskovac nakon godinu dana pauze ove je godine uspešno organizovalo 12. Međunarodni festival folklora sa oko 10 grupa iz zemlje i regiona.
Ove godinu učestvovale su folklorne sekcije penzionera iz Kavadaraca i Kumovanova iz Severne Makedonije, Zaječara, Kragujevca, Boljevca, Smederevske Palanke, Vranja i Leskovca.
Kao i ranijih godina povorka je najpre krenula svečanim defileom ulicama grada od Doma penzionera do centra grada, a zatim u Narodno pozorište gde su nastupile folklorne sekcije.
Zadovoljstvo povodom prilike da okupe penzionere zemlje i regiona izrazio je predsednik Udruženja penzionere iz Leskovca Bratislav Zdravković.
„Ovaj festival je zapravo promocija radosti, vitalnosti, elana i energije trećeg doba. Svi današnji učesnici su primer kako starost može biti vesela i lepa, a da je svaka bora i iskustvo, zapravo, neizmerno bogatstvo” poručila je u pozdravnom govoru zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević.
Kako ističu u Udruženju penzionera u Leskovcu Međunarodni festival folklora trećeg doba je pre svega prilika za druženje, što ovim ljudima najviše znači i sa zadovoljstvom će biti organizovan i u budućnosti, ali zbog pogoršanja epidemiološke situacije neće biti gostovanja naših penzionera tokom ove jeseni.