DruštvoVesti

EKONOMSKA NEZAVISNOST I STAMBENA SAMOSTALNOST OSNOVNE SU BRIGE MLADIH U LESKOVCU

Ekonomska nezavisnost od roditelja, rešavanje stambenog pitanja, kao i veća primanja, neki su od osnovnih ciljeva, kojima mladi u Leskovcu teže, istaknuto je sinoć na muzičkom događaju “Osvežimo grad idejama mladih”, u organizaciji Udruženja “Tim 42”, kojim je obeležen 12. avgust, Međunarodni dan mladih.

Na centralnom gradskom trgu u Leskovcu, Udruženje “Tim 42“ zvanično je pokrenulo akciju, pod nazivom „Osvežimo grad idejama mladih“, koja pruža jedinstvenu priliku svim zainteresovanim mladim ljudima iz Jablaničkog okruga da kažu onima, koji odlučuju u njihovo ime, šta je potrebno učiniti u cilju unapređenja položaja mladih.

Nedovoljna informisanost, pa čak i pasivnost, odnosno društvena neaktivnost, prema mišljenju mladih Leskovčana, glavni su uzroci njihovog aktuelnog nepovoljnog položaja.

U okviru brojnih istraživanja, koja su predstavljala svojevrsne predktivnosti akciji „Osvežimo grad idejama mladih“, Udruženje „Tim 42“ iz Leskovca identifikovalo je ključne ciljeve, kojima mladi teže, a među kojima su, između ostalih, ekonomska nezavisnost od roditelja, nezaposlenost i rešavanje pitanja stanovanja.

U narednih mesec dana, mladi će u Leskovcu, imati prilike da Gradskoj upravi, a putem Udruženja „Tim 42“, predlože određene ideje, koje će za cilj imati poboljšanje njihovog položaja u gradu na Veternici.