DruštvoVesti

EPISKOP NIŠKI ARSENIJE U POSETI LESKOVCU

Episkop niški Arsenije je posetio kabinet gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića sa kojim je na sastanku razgovarao o nastavku ulaganja u verske objekte u gradu. Pre svega bilo je reči o planiranim radovima na Parohijskom domu u okviru crkve Svete Trojice za koje je krajem oktobra raspisana javna nabavka, ali se na isti prijavio jedan izvođač radova koji nije ispunio predviđene uslove.

Iz nadležnih odeljenja je ovom prilikom potrvđeno da će nova javna nabavka biti sprovedena početkom januara kako bi se ovaj crkveni objekat rekonstruisao i uredio.
Ujedno je bilo reči i o nastavku radova na izgradnji crkve Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica koji su privremeno stopirani zbog trenutne epidemiološke situacije. Prema rečima gradonačelnika Leskovca, ovaj verski objekat u koji je do sada uloženo skoro 27 miliona dinara, će nastaviti da se gradi s obzirom na to da je u budžetu grada za 2021. godinu rezervisano 8,8 miliona dinara za predviđene podopolagačke radove na ovom hramu u najvećem naselju u Leskovcu.
U toku sastanka govorilo se i o predstojećoj krsnoj slavi Sveti Nikola, koju obeležava najveći broj vernika. Zaključeno je da i lokalna samouprava i crkva imaju obavezu da upozore građane da poštuju važeće epidemiološke mere kako bi sebe i svoje bližnje zaštitili od zarazne bolesti Kovid-19 uz apel da vernici ove godine u najužem krugu porodice obeleže porodičnu slavu.