PrivredaVesti

„DANI KRUŠKE“ PO 6. PUT U VUČJU

Posle pauze od godinu dana, u Vučju je danas ponovo održana manifestacija “Dani kruške”, čiji je prvenstveni cilj promocija poljoprivrednih proizvodjača i ovog voća po kojem je vučjanski kraj prepoznatljiv.

U Jablaničkom okrugu, pod kruškom je preko pet stotina 30 hektara, što iznosi oko 10 odsto od ukupne površine pod zasadom voća.

Naglasivši da poljoprivredni proizvođači iz porečjanskog kraja u lokalnoj samoupravi grada Leskovca, uvek mogu da pronađu stabilnog partnera za saradnju i podršku, predsednik Saveta Mesne zajednice Vučje, Dejan Pešić, zahvalio se na dosadašnjoj pruženoj pomoći.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, uručio je danas nagrade Zoranu Nikoliću iz Vučja za najlepšu krušku, zatim Momčilu Joviću iz Miroševca za najveću površinu pod kruškom i Stojanu Ranđeloviću za najbolju rakiju.

Takođe, nagrade u vidu leđnih prskalica dobili su i Petar Ilić, kao najstariji proizvođač i dvadesetšestogodišnji Bogdan Milenković iz Radonjice koji je proglašen za najmlađeg poljoprivrednog proizvođača.

Posle pauze od godinu dana, manifestacija „Dani kruške“ u Vučju, održala se po šesti put.