FILM ,,TOMA“ PREMIJERNO U LESKOVCU 30.SEPTEMBRA

Premijera filma ,,Toma” o slavnom pevaču poreklom iz Pečenjevca bez čijih pesama je postalo nezamislivo bilo koje slavlje, biće kako je najavljeno održana u Leskovcu u subotu 30. septembra u dvorištu Gimnazije pred oko hiljadu ljudi.

Po rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića koji je najavio spektakli i drugu premijeru filma o kome se uveliko priča nakon Beograda u našem gradu u prisustvu reditelja i glumačke ekipe, svako od prisutnih dobiće i besplatno knjigu o Tomi Zdravkoviću.

Ulaz na leskovačku premijeru filma ,,Toma” biće besplatan.
Film je snimljen u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca nastao po ideji Bjelogrlića, Željka Joksimovića i Baneta Obradovića. Scenario potpisujy Lisinac, Nikola Pejaković, Bjelogrlić i Maja Todorović, dok su producneti filma Nataša Višić, Goran Bjelogrlić, Dragan Bjelogrlić, Joksimović i Vladimir Lisinac. Muziku je komponovao Željko Joksimović.
Snimanja su počela tokom leta 2020. i trajala s prekidima do aprila 2021. godine na lokacijama u Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.
Naslovnu ulogu tumači Milan Marić kao Toma Zdravković, dok su u ostalim ulogama Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović i mnogi drugi.
Premijera filma je prvo održana 20. avgusta u završnici 27. Sarajevo film festivala, a zatim i 21. avgusta 2021. godine na festivalu Filmski susreti u Nišu.
Početak bioskopske distribucije počeo je pred 30-godišnjicu smrti popularnog pevača Tome Zdravkovića 15. septembra .