GG ZA LESKOVAC ZAJEDNO ĆE KAO PRVI KORAK NA VLASTI UVESTI SOCIJALNE KARTE

Enormna poskupljenja sa kojima se suočavaju građani kao i izrada  socijalnih karata za leskovčane koji su posebno ugroženi zbog niskih primanja,  kada budu bili vršioci vlasti bila je tema današnje konferencije za novinare Grupe građana Za Leskovac zajedno.

,, Od juče je grejanje u Leskovcu poskupelo 35%, tako de će se ova uslua  za stan od 50 kvadrata plaćati više 1600 dinara nego do sad”, kazao je Nemanja Stanković postavljajući pitanje da li je razlog što je  „Toplana“ u prošloj godini zabeležila gubitak od 29 miliona, pa građani sada moraju to da nadoknade.

,,Smatram da svi oni koji opravdavaju ovo poskupljenje imaju neki problem, ali ne znam da li je to problem nedovoljnog informisanja, zdravog racija ili svesti” istako je Stanković.

,, Ljudi nemaju novac da pošalju decu u školu na normalan način, da se na normalan pripreme za zimu…” istakao je Nenad Zdravković.

Inače, socijalne karte su neispunjeno predizborno obećanje svih koji su do sada dolazili na vlast, a to je način da se breme inflacije, poskupljenja i lošeg života podjednako rasporedi i ne optereti isto one ljude koji nemaju za osnovne životne potrebe kao i one koji su poslednjih godina, zahvaljujući bliskosti sa vlašću, višestruko uvećali svoje imovno stanje, zaključuju u Grupi građana Za Leskovac zajedno.