DruštvoVesti

LESKOVAČKA NARODNA KUHINJA DELI HRANU I LETI

Korisnici Narodne kuhinje, naši sugrađani u stanju socijalne ugroženosti jedini u Srbiji mogu zahvaljujući finansiranju lokalne samouprava da računaju na siguran obrok i tokom leta.

Leskovac je naime jedan od retkih gradova, a po svemu sudeći poslednjih godina i jedini  koji omogućava ovu uslugu i redovan obrok korisnicima Narodne kuhinje tokom čitave godine, a naročito sada tokom leta, kada sve narodne kuhinje obustavljaju pripremu obroka u vreme sezonskih poslova,  Rad može da se prekine samo kada je potrebno okrečiti i dezinfikovati prostor u Domu učenika i studenata gde se hrana priprema i to na kraju školske godine.

Hrana se obezbedjuje zahvaljujući finansiranju od strane grada Leskovca, sastoji se od svih nutritivnih sastojaka važnih za ljudsku ishranu i obavezno sadrži deset namirnica. Velika je i pomoć donatora, odnosno kompanija koje svojim donacijama pokazuju  društvenu odgovornost.

Kada je reč o korisnicima Narodne kuhinje odlukom UO Crvenog krsta je ograničen na četiri člana po porodici.

Ukupan broj korisnika Narodne kuhinje  ne menja se već godinama i prema evidenciji ih je oko sedam stotina, a reč je o ljudima koji su na evidenciji leskovačkog Centra za socijalni rad.