GG „ZA LESKOVAC ZAJEDNO“: DA LI JE UGRADNJOM LED RASVETE OSTVARENA UŠTEDA U BUDŽETU GRADA?

Na današnjoj konferenciji za novinare, predstavnici Grupe građana „Za Leskovac zajedno“, dotakli su se teme led osvetljenja na teritoriji grada i ovom prilikom postavili pitanje odgovornima u Gradskoj upravi, da li je usled postavljanja led osvetljenja, zaista ostvarena ušteda u budžetu.

Kako je istakao na konferenciji za novinare Nebojša Cakić, predstavnik Grupe građana „Za Leskovac zajedno“, ukupno 26 gradova u Srbiji je na svojoj teritoriji izvršilo uvođenje LED rasvete, u vrednosti od 250 miliona evra, čija ugradnja, po svemu sudeći, doprinosi znatno nižem računu za utrošenu električnu energiju. Prema njegovoj tvrdnji, ovaj projekat je zajednički poduhvat dveju vlada, Srbije i Mađarske.

Cakić je, u daljem obrazlaganju, rekao da je, među pomenutim gradovima, bio i Leskovac, pri tom, zvanično ne navodeći ime firme, koja je zadužena za postavljanje led osvetljenja, na području grada.

Na kom mestu je prikazana ušteda u budžetu grada Leskovca, koja je trebalo da bude ostvarena od uvođenja LED rasvete? Ovo pitanje, koje je već postavio nadležnima u Gradskoj upravi, na poslednjoj sednici Skupštine, održanoj 19. septembra, Cakić je ponovio i danas.

Grupa građana “Za Leskovac zajedno”, ovom prilikom, predstavila je godišnji izveštaj Društva posebne namene „KELES LED d.o.o“ iz Beograda, za utvrđivanje ostvarene uštede u periodu od jula 2021. do jula 2022. godine.

Pitanja koja su postavljena na današnjoj konferenciji za novinare, predstavnici Grupe građana “Za Leskovac zajedno”, Nenad Zdravković i Nebojša Cakić, zahtevaće od nadležnih u Gradskoj upravi i na sledećoj sednici Skupštine grada.