DruštvoVesti

GIMNAZIJA PROSLAVILA 144 GODINE POSTOJANJA

Prigodnom svečanošću u prostorijama škole leskovačka Gimnazija je obeležila 144 godine postojanja.
,, Ponosni smo na svoje učenike i nastavnike koji iz godine u godinu postižu izuzetne rezultate. Gimnazija je oduvek bila srce grada i mesto na kojem su ponikli vrsni znalci, pregaoci, lekari, profesori, naučni radnici, akademici kao i sportisti koji dobar glas o našoj školi pronose širom zemlje, ali i van nje” kazala je u svom obraćanju direktorka leskovačke Gimnazije Dragana Cvetanović na svečanosti kojoj su pored nastavnika i učenika prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

Gimnazija Leskovac po rečima zamenice gradonačelnika Lidije Dimitrijević je škola sa dugom istorijom i tradicijom. Osnovana 1879. godine ova obrazovna ustanova već 144 godine posvećena je učenicima i unapređenju obrazovanja u Leskovcu, a prateći savremene tokove nastave, Gimnazija svojim učenicima pruža sveobuhvatno obrazovanje i stvara odličnu osnovu za dalje školovanje.

Svečana akademija povodom 144 godine postojanja i rada leskovačke Gimnazije održna je pod nazivom Tragom zvezda u beskrajnom plavetnilu Crnjanski kroz kameru, stih i zvuk. Ovom su prilikom uručene nagrade učenicima koji su pobedili na likovnom konkursu, za fotografiju, učenicima koji su doprineli novom sjaju hola škole svojim idejama, kao i za angažovanje u organizaciji dana škole.