DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE O DODELI JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI UČENICIMA U STANJU SOCIJALNE UGROŽENOSTI I PREDUZETNIŠTVU

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo predlog odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći redovnim učenicima osnovnih i srednjih škola iz materijalno ugroženih porodica sa područja grada Leskovca za školsku 2023/24.godinu u pojedinačnom iznosu od po šest hiljada dinara.

Kada je reč o  dodeli jednokratne novčane pomoći redovnim učenicima osnovnih i srednjih škola iz materijalno ugroženih porodica sa evidencije Centra za socijalni rad u Leskovcu, ova se aktivnost sprovodi već deset godina.

Usvojena su  Rešenja kojima se otuđuje neposrednom pogodbom građevinsko zemljište u javnoj svojini grada Leskovca.

Gradski većnici su se saglasili sa odlukom  o odobravanju i sufinansiranju projekata i dodeli sredstava u okviru projekta „Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“ koji sprovode grad Leskovac i Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj na osnovu koje će biti  finansirano 12 preduzetnika u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća u ovom sazivu gradski većnici su se saglasili sa odlukom o pokretanju trećeg ponovoljenog postupka za otuđenje ispravnih i havarisanih vozila u javnoj svojini grada Leskovca putem prikupljanja pisanih ponuda.

.