DruštvoVesti

GRAD LESKOVAC POTPISAO UGOVOR O ZAKUPU POSLOVNOG PROSTORA SA ITALIJANSKOM KOMPANIJOM AUNDE

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i generalni direktor kompanije Aunde Srb Anino de Venecia potpisali su ugovor o zakupu prostora bivše Sintetike u kome će posao naći u početku 350 radnika, prevashodno šivača .
,,Iskoristiću ovu priliku da zahvalim gospodinu De Veneciji i njegovim saradnicima što su prepoznali potencijale našeg grada, što su razumeli naš trud da stvorimo povoljno poslovno okruženje i izabrali da nas uključe u svoju veliku internacionalnu porodicu proizvodnih pogona. Hvala Vam i na nameri da pomognete našim sugrađanima“ kazao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da sada zvanično možemo objaviti da je Leskovac postao dom još jednoj inostranoj kompaniji koja će zaposliti najmanje 350 radnika. Svako radno mesto je značajno za naš grad.

Dogovor grada Leskovca i kompanije Aunde Srb koja je deo grupe Aunde koja datira od 1899.godine je postignut nakon intenzivnih pregovora, usaglašavanja, sprovođenja zakonskih procedura, a Ugovor koji je danas potpisan predstavlja obavezujući korak u daljoj saradnji Leskovca i italijanskog investitora. Već od 1.septembra će u Aundeovoj fabric početi da radi 300 radnika , najpre su potrebni šivači, ali i radnici drugih zanimanja poput onih koji rade u administraciji, odgovarajuća tehnička podrška, specijalizovano osoblje.

Kompanija Aunde, će nastaviti razgovore sa svima koji su zainteresovani da se zaposle u pomenutoj kompaniji a imaju iskustva na poslovima šivenja i krojenja. Prednost je najpre data radnicima Džinsija koji su ostali bez posla, a s obzirom da oko 100 prijavljenih radnika ispunjava uslove, razgovori sa zainteresovanim licima za zaposlenje u Aundeu će se nastaviti.
Kako je zaključio gradonačelnik Cvetanović kompanija Aunde će imati sigurnog partnera u lokalnoj samoupravi sve dok se poštuju međusobne obaveze.