DruštvoVesti

GRADONAČELNIK CVETANOVIĆ I DIREKTOR BOLNICE DIMITRIJEVIĆ PRIMILI TREĆU DOZU VAKCINE

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović i direktor Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević, danas su u prostorijama Doma zdravlja primili treću dozu vakcine protiv zarazne bolesti kovid 19. Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, vakcinacija predstavlja osnovni preduslov za povratak uobičajenom načinu života, pre izbijanja pandemije. On je najavio i da će se od sutra, vakcinacija ponovo sprovoditi u hali Partizan.

Treća doza vakcine može da se primi po isteku šest meseci od primljene druge doze, a naročito se preporučuje osobama sa oslabljenim imunološkim sistemom i hroničnim bolesnicima, objasnio je gradonačelnik Cvetanović i ovom prilikom naglasio efikasnost treće ili takozvane buster doze u suzbijanju korona virusa.

Cvetanović je na konferenciji za novinare govorio i o procentu vakcinisanog stanovništva na teritoriji grada.

Uobičajen način života nije moguć bez vakcinacije, rekao je Cvetanović i dodao da je vrlo važno dati dobar primer Leskovčanima.

Direktor Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević, istakao je danas da je 60 odsto zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi vakcinisano, što je po njegovim rečima nedovoljno. On je dodao i da se kovid pacijenti trenutno šalju na lečenje u Kruševac, ali da će ukoliko se ispune kapaciteti te ustanove i leskovačka bolnica pripremiti odeljenja za prihvat obolelih.

Gradonačelnik Goran Cvenović istakao je danas da će, zbog velikog interesovanja, sutra, u hali Partizan, ponovo početi vakcinisanje građana.