DruštvoVesti

GRADONAČELNIK CVETANOVIĆ PRISUSTVOVAO DODELI PRIZNANjA ISTAKNUTIM LIČNOSTIMA IZ JAVNOG ŽIVOTA


Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić su juče u Epik Ivent centru prisustvovali dodeli priznanja istaknutim ženama i muškarcima iz javnog, privrednog i društvenog života na ceremoniji „Dama i džentlemen godine“.

Godišnja dodela priznanja uspešnim ženama i muškarcima iz društvenog, javnog i privrednog života sa prostora Evrope ustanovljena je 2014. godine. Među članovima Prvog kluba dama i džentlmena, nalaze se žene i muškarci iz javnog života koji su nezavisni, kulturno i intelektualno obrazovani, uspešni na poljima delovanja.
Među ovogodišnjim dobitnicima priznanja našli su se ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev, fudbaler Dejan Stanković, književnica Simonida Milojković, novinarka Sanja Marinković, zamenica direkotora Srbijagasa Blaženka Mandić, pevačica etno muzike Danica Crnogorčević, književnik Veselin Dželetović, glumica Lidija Vukićević i drugi.
Kao dobitnik priznanja „Džentlmen godine“ za 2019. gradonačelnik Leskovca je priznanje uručio glumici Lidiji Vukićević. Pre uručenja gradonačelnik se obratio skupu, čestitao svim dobitnicima i podsetio na priznanja koja su u prethodnom periodu pripala gradu Leskovcu poput BFC sertifikata sa procentom ispunjenosti kriterijuma od 96,33%, priznanja muzeju koji je tri puta proglašen najboljim muzejem u Srbiji i nosilac je Sretenjskog ordena trećeg reda, dok je Gimnazija u Leskovcu nosilac Sretenjskog ordena drugog stepena. Gradonačelnik je istakao i da je Leskovački kulturni centar proglašen institucijom sa najviše kvalitetno organizovanih događaja nakon ustanova u prestonici, da je pozorište 2014. i prošle godine na festivalu „Joakim Vujić“ odnelo nekoliko važnih nagrada poput nagrade za najbolju predstavu.
Podsetimo, gradonačelniku Leskovca je titula „Džentlmen godine“ uručena 2019. kao rukovodiocu koji se svojim radom zalaže za eliminisanje stereotipa koji postoje kada je reč o angažovanju žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama i povodom činjenice da se u Leskovcu veliki broj žena nalazi na odgovornim pozicijama. Prethodne godine ovo priznanje pripalo je sadašnjem predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije Ivici Dačiću.