DruštvoVesti

GRADONAČELNIK I NJEGOVI SARADNICI PRVOG DANA ŠKOLSKE GODINE OBIŠLI ŠKOLU U BRESTOVCU

Prvog dana ove školske 2021/2022.godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je sa saradnicima osnovnu školu Branko Radičević koja je dobila novu kotlarnicu i centralno grejanje, na šta je čekalo deceniju ipo.
Svi prvaci sa teritorije grada Leskovca su dobili sredstva za kupovinu knjiga, a novac će roditeljima biti uplaćivan na tekuće račune prema evidenciji škola.
Za funkcionisanje obrazovnih ustanova obezbeđeno je preko 700 miliona dinara gradskih para.
Čestitajući mališanima početak novog poglavlja u životu, gradonačelnik im je uručio poklone lokalne samouprave, ali ono što će im najviše značiti su mnogo bolji uslovi za učenje, jer je osnovna škola dobila centralno grejanje.
Ova škola koja će naredne godine obeležiti 120 godina postojanja, je naime dobila kotlarnicu, a incesticija je po rečima gradske većnice Brankice Stamenković 3 miliona 800 hiljada dinara.
Na ulaganjima lokalne samouprave zahvalio se direktor brestovačke osnovne škole Marko Ranđelović. Ovu obrazovnu ustanovu pohađa 500 učenika, od kojih je 330 u matičnoj školi u Brestovcu. Preko 60 je prvaka, a danas je svoje školovanje započelo 25 mališana u matičnoj školi .
U prvi razred sa teritorije grada Leskovca krenulo oko 1200 učenika.
U okviru vrtića u Brestovcu funkcioniše i Razigraonica za decu od 3 do 5,5 godina i za roditelje je basplatna.
Ovom su prilikom pozvani roditelji da besplatno upišu mališane u razigraonicu u kojoj je prošle godine boravilo 58 dece.