GRADONAČELNIK LESKOVCA NA ČELU NALAS-a

Na dvodnevnoj 17. Sednici generalne skupštine Mreže asocijacija lokalnih samouprava Jugoistočne Evrope – NALAS koja se održava u Beogradu na kojoj je tokom prvog dana zasedanja bilo reči o izazovima i prioritetima udruženja lokalnih samouprava u pogledu stanja reforme javne uprava, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović imenovan je za novog predsednika ove asocijacije.

Nakon imenovanja za predsednika Mreže lokalnih samouprava Jugoistočne evrope, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, naglasio je da će jedan od osnovnih ciljeva tokom njegovog predsedavanja biti proširenje delovanja NALASA na celu jugoističnu Evropu.
U nastavku sednice kojom je predsedavao Cvetanović, usvojen je plan rada i budžeta Nalasa za 2022.godinu, a usvojen je I predstavljen dokument koji se bavi regionalnom politikom upravljanja otpadnim vodama u regionu. Pored toga, određenim članovima NALASA uručena su i priznanja za rad u ovoj asocijaciji. Na samom početku današnjeg zasedanja prisutne su pozdravili Ergun Turan, potpredsednik Nalasa, Aleksandra Maletić potpredsednica Kongresa lokalnih i regionalnih uprava Saveta Evrope i Maja Mažurić Puzić, državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprava. Ona je istakla da je NALAS jedna važna organizacija za sve jedinice lokalne samouprave u jugoističnoj Evropi, pre svega, u oblastima njihove reforme i evropskih integracija.
Preko video linka prisutnima se obratio i Fabricio Rosi, generalni sekretar Saveta evropski opština i regiona. On je naveo da narodi Evrope moraju da zajedno mimo bez obzira na granice.
Drugog dana održavanja sednice generalne skupštine na programu je konferencija o vodama na temu “Opštine i kvalitet voda i pružanja sanitarnih usluga”. Nakon uvodnog obraćanja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, govorio je Petar Vulf ispred Otvorenog fonda za jugoistočnu Evropu, potom Maja Marković, ekspert za otpornost lokalnih uprava, kao I Maja Milošević-Milojić, rukovodilac Postrojenja za preradu otpadnih voda u Bogojevcu.