GRADSKI ODBOR NARODNE STRANKE LESKOVAC FORMIRAO SAVET ZA NACIONALNE MANJINE

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu formirao je danas Savet za nacionalne manjine, a za predsednika izabran je Nenad Kostić iz Grdelice. Podršku ovom Savetu, prilikom današnje posete Leskovcu, pružio je i potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić.

Savet za nacionalne manjine u okviru Gradskog odbora Narodne stranke u Leskovcu ocenjen je kao vrlo ozbiljan projekat. Pored predsednika, Nenada Kostića i zamenice, Emilije Arsić, Savet broji još devet članova, koji su, inače, predstavnici romskih zajednica u gradu, Grdelici i Predejanu.

Govoreći o problemima nacionalnih manjina, predsednik Saveta, Nenad Kostić, ističe da su im najveće brige, obrazovanje, socijalni status i uključivanje u društveni život jedne zajednice.

Dodavši da se poteškoće iz pomenutih oblasti javljaju u čitavom Jablaničkom okrugu, Kostić kaže da će delovanje Saveta ići u smeru njihovog rešavanja.

Podršku ovom projektu pružio je danas i potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić.

Istakavši da aktuelni režim stalno pokušava da omalovažava građane Srbije, Aleksić je objasnio da Narodna stranka nikada neće voditi takvu politiku i dodao da je došlo vreme podizanja glasa i netrpljenja.

Blokade u, kako navodi, 50 gradova širom Srbije objasnio je rečima da ljudi žele da brane svoje imanje, svoju zemlju, i tom prilikom, osvrnuvši se na aktuelnu situaciju sa Rio Tintom, upitao: Zar naša deca treba da rade u rudnicima?

Na današnjoj konferenciji za novinare, upućen je poziv i ostalim političkim partijama, ali i građanima,  da se ujedine i nastupe zajedno protiv sadašnjeg režima.