DruštvoVesti

POTPISAN UGOVOR O MEĐUSOBNOJ SARADNJI GRADA LESKOVCA I KOMPANIJE AUNDE

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i generalni direktor kompanije Aunde Srbija d.o.o., Anino de Venecija, potpisali su danas u Svečanoj sali grada Leskovca Memorandum o razumevanju, kojim se izražava namera o međusobnoj saradnji i predviđaju se dalji koraci za početak poslovanja kompanije Aunde u Leskovcu.
Naime, ovim dokumentom Grad Leskovac i kompanija Aunde izražavaju svoju spremnost na međusobnu saradnju po pitanju realizacije plana kompanije Aunde da na teritoriji grada Leskovca otvori fabriku za proizvodnju navlaka za automobilsku industriju u objektu površine oko 13.000 m2. Investitor će zaposliti najmanje 350 radnika na poslovima sa punim radnim vremenom.
Grad Leskovac izrazio je spremnost da podrži investitora i da uloži napore da mu, u skladu sa svojim nadležnostima, u skladu sa regulativama Republike Srbije, pomogne sa početkom rada.
Italijanska kompanija Aunde deo je Aunde grupe, osnovane 1899. godine, i predstavlja jednu od vodećih svetskih kompanija u svojoj delatnosti, sa preko 100 pogona širom sveta. Brojni projekti koje realizuje sa renomiranim proizvođačima automobila stvorili su potrebu za proširenjem proizvodnih kapaciteta u Srbiji, pa će, nakon Jagodine, svoj pogon otvoriti i u Leskovcu.
Kompanija Aunde, će sutra nastaviti razgovore sa svima koji su zainteresovani da se zaposle u pomenutoj kompaniji a imaju iskustva na poslovima šivenja i krojenja.
Intervju će biti obavljen sutra 26.7.2023. sa početkom u 11 časova u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.