DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE O POLJOPRIVREDI I STARTAR CENTRU

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo između ostalog predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Leskovac za ovu godinu i o izgradnji Start up centra.

Grad Leskovac je ove godine opredelio za program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja ukupno 66,5 miliona dinara, a konkurs za prijavu poljoprivrednika tek sledi.

Gradsko veće je dalo saglasnost na predlog oluke kojom se usvajaju izmene Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada od 2021.do 2023. godine, a reč je o preraspodeli sredstava u ukupnom iznosu od 30 miliona.

Grad Leskovac će na osnovu odluke Gradskog veća potpisati ugovor sa firmom ,,3×3 Event maker DOO” iz Kragujevca o održavanju dva turnira u košarci i fudbalu 17.juna i 30.jula. Za ove namene opredeljuju se sredstva od dva miliona dinara iz gradskog budžeta.

Gradsko veće je usvojilo  predlog odluke kojom se daje  saglasnost Republici Srbiji za izgradnju Regionalnog Startap centra i dobijanje rešenja o građevinskoj dozvoli, prijavi radova i upotrebnoj dozvoli na katastarskoj parceli na teritoriji grada.