DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE SPOJ MLADOSTI I ISKUSTVA

Svi osnovci će do kraja godine dobiti između šest i 13 hiljada dinara na račune svojih roditelja na ime udžbenika u zavisnosti od razreda koji pohađaju, a sa ovom praksom i uvećanim iznosima nastaviće se i narednih godina, najavio je gradonačelnik Leskovca u ostavci i predsednik Privremenog organa grada Goran Cvetanović prilikom prezentovanja rezulata rada Gradskog veća čiji je bio predsedni u prethodne 93 održane sednice. Ovaj organ je po njegovim rečima bio spoj mladosti i energije i iskustva strijih članova.
Cvetanović je izrazio zahvalnost svim članovima Gradskog veća na posvećenom radu i istakao da je u aktuelnom sastavu Veća radilo 26 članova, četiri doktora nauka, dva magistra, četiri lekara, magistar farmacije, četiri inženjera, šest diplomiranih ekonomista, tri pravnika, defektolog i profesor fizičkog vaspitanja.
Dodao je da je Gradsko veće grada Leskovca svojim odlukama radilo na posticanju investicija, razvijanju preduzetništvo, davanju podrške mladima, porodiljama, deci sa smetnjama u razvoju kao i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Najavio je i povećanje naknada za porodilje koje rade na 20, odnosno 40 hiljada dinara za nezaposlene, kao id a će od naredne godine prvih 100 beba koje se rode na teritoriji grada Leskovca dobiti 30 hiljada dinara.

Misleći i na nastarije građane Cvetanović se osvrnuo na pakete koji se dodeljuju penzionerima i socijalno ugroženima, praksi koja je započeta u toku vanrednog stanja, a zatim nastavljena i danas.
„Doneli smo odluku da nema limita u visini penzije, već će svi penzioneri dobiti svoj paket i već u toku naredne dedelje očekujemo šlepere sa robom i da započnemo pakovanje paketa“.