DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE USVOJILO ODLUKU O IZRADI STRATEGIJE ZA UNAPREĐENJE POLOŽAJA MLADIH

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog odluke o izradi  strategije  unapredjenja položaja mladih grada Leskvoca u narednih pet godina i otudjenju nepokretnosti iz svojine grada javnim nadmetanjem.

Gradsko veće je usvojilo Odluku o donošenju Programa enertgetske efikasnosti grada Leskovca za period od 2020-2022.godine. Plan je da se ostvari ušteda od 9 procenata, kazao je šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Saša Mladenović. Grad Leskovac je dominantan izvor finansiranja ali i Kancelarija za  upravljanje javnim ulaganjima a reč je o tri miliona 960 hiljada dinara.

Data je saglasnost na predlog Odluke o izradi strategije unapredjenja položaja mladih  grada za period od 2021-2025.godine.

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo odluku da se pokrene postupak prodaje nepokretnosti koje su u svojini grada Leskovca, a reč je o preostaloj imovini bivšeg Jugekspresa i objekata Apotekarske ustanove, apoteke Sutjeska i centralna na Bulevaru oslobodjenja i lokal u ulici JMBG.

Gradsko veće je dalo saglasnost JKP ,,Vodovod“ za korišćenje Centralnog postrojenja za prečišćvanje otpadnih voda objekata linije vode i linije mulja na period probnog rada  koji podrazumeva obuku osoblja i angažovanje zaposlenih  do ishodovanja  upotrebne dozvole od strane investitora.