DruštvoVesti

I DALJE BEZ ODLUKE O REDOVNOM SLUŽENJU VOJNOG ROKA

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je izjavio da nikakva odluka o redovnog služenja vojnog roka koja je veoma važna za Srbiju, još nije doneta jer je namera države da se o tome raspravlja zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i da građani daju svoje mišljenje.
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je danas da je tema redovnog služenja vojnog roka važna za našu zemlju i da je namera države da se o njoj raspravlja zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i da, naravno, građani Srbije daju svoje mišljenje.

„Vojska je garant stabilnosti i sigurnosti naše zemlje i što je Vojska Srbije jača, to je jača i Srbija. Mi hoćemo da pokažemo apsolutno poštovanje prema našim vojnicima, podoficirima i oficirima, prema njihovom danonoćnom angažovanju na čuvanju naše zemlje i njenog neba. Hoćemo da pokažemo i koliko cenimo njihovu profesiju i koliko ih naš narod podržava“, poručio je ministar odbrane.
Stefanović je istakao da baš zato i predsednik Vučić i Vlada i Ministarstvo čine sve kako bi vojnik bio i dobro opremljen i plaćen i osetio da ima podršku svoje države.